Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 iul 2008 - Anul XIII, nr. 173 (3854)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Admitere

Ultima zi de înscriere la facultate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Astăzi este ultima zi în care absolvenţii de liceu care vor să urmeze studiile superioare la Suceava mai au posibilitatea să se înscrie la o facultate din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare”.

Aproximativ 9000 de candidaţi şi-au depus până acum dosare de înscriere la facultăţile sucevene, la cursuri de zi, în timp ce alţi peste 2500 de candidaţi vor să urmeze cursurile unei facultăţi la distanţă din cadrul Universităţii Suceava.

25 iulie este ultima zi de depunere a dosarelor, iar mâine concurenţii vor afla dacă au reuşit să intre sau nu la facultatea dorită.
Cele mai căutate profiluri, atât pentru cursurile la zi, cât şi pentru cele la distanţă, sunt de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică. Locurile la cursurile de zi scoase la concurs la această facultate sunt total insuficiente comparativ cu numărul de candidaţi care doresc să urmeze cursurile la o specializare cu profil economic.

Profiluri precum Finanţe şi Bănci, Administrarea Afacerilor, Drept, Management sau Afaceri Internaţionale au pus la dispoziţia candidaţilor câteva zeci de locuri, cele mai multe dintre acestea cu taxă, iar pentru ocuparea lor „se luptă” aproximativ 600 de candidaţi pentru fiecare dintre specializările menţionate.

 

O nouă sesiune de admitere, în luna septembrie

Şi la învăţământul la distanţă, profilurile economice au trezit interesul celor mai mulţi dintre candidaţi, pentru fiecare specializare în parte fiind depuse până acum peste 400 de dosare de înscriere.

Există şi facultăţi mai puţin solicitate la această sesiune de admitere, şi specializări unde numărul de candidaţi înscrişi nu acoperă numărul de locuri scoase la concurs de universitate.

Toate locurile care vor rămâne neocupate în urma acestei sesiuni se vor scoate la concurs în luna septembrie, când Universitatea „Ştefan cel Mare” organizează o altă etapă de admitere.

Pentru anul universitar 2008-2009, instituţia de învăţământ superior suceveană a scos la concurs, pentru cursurile de licenţă învăţământ la zi, un număr de 3290 de locuri, 878 dintre acestea fiind în regim fără taxă. Pentru cursurile de licenţă învăţământ la distanţă, universitatea a pus la dispoziţia candidaţilor 825 de locuri. Pentru ocuparea celor 4160 de locuri, învăţământ de zi, dar şi la distanţă, scoase la concurs în această sesiune, concurează peste 11 mii de candidaţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ultima zi de înscriere la facultate.
 Vizualizări articol: 752 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ultima zi de înscriere la facultate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei